Push Factor Dalam Business

2013 adalah tahun saya gagal dalam bidang medic oversea

Masa tu JPA suruh saya bayar ganti rugi dalam 100k+ haha.. matilanak.. saya kata dalam hati.. mana nak carik duit nii.. dah la masa tu umur baru 20 tahun

Siang malam otak ligat fikir macam mana nak jelaskan hutang tu semua.. alhamdulillah Allah lorongkan jalan untuk saya buat biz start 2013

Masa tu saya focus buat bisnes online gila2.. sebab apa? antaranya sebab nak bayar hutang tulah.. time tu rasa kelakar sangat sebab walaupun dapat 9A dalam spm, "berjaya" buat medic oversea tapi terlekat hutang 100k atas kepala.. baik aku takyah belajar rajin2.. saya fikir gitula saat tu.. sedih sangat.. hidup gelap macam takde masa depan

Tapi saya nekad nak hadap semuanya.. maka saya buat kerja "gila".. setiap hari saya takkan buka tv, takkan goyang kaki, takkan lepak2 dengan kawan2 dan tak buang masa.. 24jam otak fikir macam mane nak bayar hutang.. 24jam depan laptop update blog.. sebab hidup saya seolah2 dikejar oleh "along" memang saya tak boleh duduk diam

1 benda yang saya nampak adalah, manusia hanya akan BERTINDAK LUAR BIASA JIKA MEREKA BERADA DALAM KEADAAN TERPAKSA..

Itulah yang berlaku dalam hidup saya.. saya bukan nak biz sangat pun pada asalnya, tapi bila saya berada dalam keadaan yang mendesak untuk saya jadi luar biasa, saya terpaksa jadi luar biasa dengan cara saya sendiri

Alhamdulillah hari ini tanggal 22 Mac 2017, semua hutang tu saya dah bayar JELAS 100%.. tak tinggal sesen pun.. saya amek masa 4 tahun untuk bayar sampai habis.. habis kering tulang keringat saya kerah untuk bayar hutang tu.. letih pun tak hilang lagi ni hehe..

Terima kasih ujian yang Allah beri.. itulah yang membentuk jati diri siapa saya hari ini..

Talks

Post a Comment

SMS/WhatsApp +6019 495 1082 untuk mendapat response yang lebih pantas! :)