Contoh Push Factors

Antara push factors yang boleh difikirkan untuk terus push kita supaya kita kosisten berbisnes.. bukan hangat2 tahiks ayam

1) nak bayar hutang ptptn / jpa / mara

2) nak setelkan cepat2 loan kereta

3) nak kumpul 10% deposit beli rumah (kalau rumah 350k, kena ada deposit 35k)

4) nak kawin pada usia muda (bawah 25 tahun kire kawin muda)

5) nak biar side income dari bisnes yang bayar loan kereta & loan rumah kita.. gaji hakiki kita buat saving

6) kumpul duit pergi umrah.. bajet 8k per head

7) nak upgrade smartphone ram lebih laju, bateri lebih tahan lama, pixel lebih besar, memori lebih besar untuk tujuan bisnes

8) nak upgrade domain .blogspot jadi .com

9) nak travel

10) nak invest dalam hartanah

11) nak bagi duit poket kat parents

12) nak sedekah / zakat lebih

13) nak beli selipar teva

14) nak beli imac

15) nak rasa bebas beli kuih2 makcik yang jual tepi bank / tepi pejalan kaki.. xperlu fikir banyak kali... just hulur duit dan beli (niat untuk tolong)

16) nak jadi manusia yang tak tengok price tag masa nak beli pape

17) nak sampai tahap jadi manusia yang jenis buat biz bukan sebab duit dah sbb duit dah banyak dah

dan banyak lagi.. lain manusia lain push factornya.. sebahagian yang saya tulis ni adalah antara push factor saya sendiri hehe..

Talks

Post a Comment

SMS/WhatsApp +6019 495 1082 untuk mendapat response yang lebih pantas! :)