Rawatan Untuk Pesakit Buah Pinggang Rosak aka Kidney Failure

Assalamualaikum semua

ini feedback dari customer Gum Arabic saya dari Kuala Lumpur.

semoga bermanfaat ye.

=================================================

Assalamualaikum . ..mak saya antara  mereka yang sepatutnya  dialisis..tapi mak tekad tak mahu buat . .dia usaha  berubat walaupun  terpaksa dipapah...

namun mak semakin teruk  dan lemah..kami pujuk mak buat dialisis . .mak tetap tak mahu...mak suruh  anak2 usaha cari penawar untuknya...keadaan nak masa tu dah x larat bangun dan telah pakai pampers...

selama 1 bulan juga mak macam tu.kaki tangan dah bengkak...dan paling teruk mak tak buang air besar hampir 10 hari.....

sehingga saya jumpa penawar yang Allah  turunkan dari syurga....Arabic gum....mak minum yang jenis peket nilah....malam mak minum...dan pagi mak minum...dan pagi tu juga mak dapat buang air besar dan mak berasa sangat selesa  dan lega....

mak teruskan makan dan dalam 1 minggu mak dah boleh ke bilik air sendiri.  Dan dalam 2 minggu mak dah pulih....sehinggalah sekarang..berbanding  keadaan  yang mula2 tadi...Alhamdulillah . ...

Tapi kena teruskan minum walaupun  dah pulih...sebab baru ni mak tak minum..sebab dia ingat tak per...dia tak minum hampir sebulan...dan keadaan  dia mula  pening

Sebab buah pinggang  dah tak berapa ok...jadik perlukan prebiotik untuk proseskan semua toksin keluar...

Itulah yang saya nampak jelas nyata..bagaimana keadaan mak dari dipapah...sehingga sihat...seperti x pernah sakit

Orang kalau dah sakit kalau dapat penawar sakit tu..sanggup jual segala...semata  nak beli kesihatan

Sebab ada juga orang jual arabic gum peket  ni dalam harga rm100..tapi orang sanggup beli...sedangkan harga sebenar sangat murah. (boleh baca kisah penipuan gum arabic di sini)


======================================================

komen saya pula,


ye betul tu puan. saya ade kes seorang customer ni. cerita macam tu jugak, die ingat dah pulih seperti normal dan dah tak minum arabic gum untuk jangka masa yang lama. boleh kata die memang tinggalkan terus arabic gum.

akhirnya die kena buat CAPD kat perut tu sebab doctor cakap bacaan creatinine tinggi sangat & kena buat CAPD secepat mungkin sebab badan semua dah lemah & doctor pun hairan dengan bacaan creatinine tinggi macam tu, patient tu boleh hidup lagi.

so nasihat saya, amalkan arabic gum setiap hari ataupun bila2 dengan syarat jangn tinggalkan terus sebab die berfungsi buang toksik dari badan di mana fungsi nya sama seperti buah pinggang kita dan arabic gum ini sebenarnya ibarat menggambil alih fungsi buah pinggang yang dah rosak tadi. (baca di sini bagaimana gum arabic membantu pesakit kidney failure)

buah pinggang bagi pesakit buah pinggang rosak takkan kembali normal walaupun selepas die rasa ok after makan arabic gum. yang ni adalah fakta kecuali pesakit tu buah kidney transplant (tukar buah pinggang)

so saya harap kita jadikan kisah ini iktibar untuk jaga buah pinggang masing2 sebab once dah rosak, takkan kembali normal. yang ada kencing manis tu, boleh dah berjaga2. jaga pemakanan paling penting.

last week ayah housemate saya meninggal dunia sebab die ada kencing manis -> affect ke buah pinggang

supaya Allah memberkati usaha kecil kita semua ini untuk membantu pesakit kidney failure di luar sana.

sejujurnya saya tak buat bisnes arabic gum ini semata2 kerana wang percayalah, tapi saya buat sebab kes yang saya ceritakan di atas tu adalah abang kandung saya sendiri

walaupun saya tak 'sempat' nak bantu die, at least saya dapat bantu pesakit lain. ramai lagi rakyat Malaysia di luar sana yang menghidap penyakit kidney failure. sungguh 'siksa' kita melihatnya, apatah lagi mereka yang menanggungnya.

Semoga bermanfaat. semuanya dari Allah jua.



Amir Awang (Facebook)
akhiamir.cz@gmail.com
+6014 344 4454 (Call/SMS/WhatsApp)

Talks

  1. Ini adalah untuk memberitahu orang awam Lelaki atau Perempuan yang sihat dan serius dalam menjual buah pinggang mereka harus segera menghubungi Hospital Artemis. Kerana kami mempunyai banyak pesakit yang berada di sini untuk pemindahan buah pinggang, buah pinggang dibeli $ 300,000 00 USD. Saya seorang ahli nefrologi di India Hospital Pembedahan Artemis. Hospital kami khusus dalam Pembedahan / pemindahan buah pinggang dan rawatan organ lain, kami juga berurusan dengan membeli dan pemindahan buah pinggang dengan penderma yang hidup dan sihat. Kami terletak di India. Jika anda berminat untuk menjual buah pinggang anda sila don & acirc; t ragu untuk menghubungi kami melalui
    Laman web: www.apollohospdelhi.com
    E-mel: apollp.hospital@onet.eu

    ReplyDelete
  2. Saya, doktor George Ben, dari hospital dallas county, oleh pentadbiran hospital diberi peluang untuk membuat iklan bagaimana saya mula bekerja di internet dan anda berada di luar, seperti tahun yang anda beli organ seperti buah pinggang telah bermula lagi. Jika anda ingin menjual buah pinggang anda, jangan ragu untuk menghubungi hospital dengan e-mel berikut: Pakar Pembedahan Organik Dallas County dan derma tidak ada risiko, kami membayar wang yang baik dan kami berada di Iowa USA.
    dan ini adalah e-mel kami:
    info.dallascountyhospital@gmail.com

    ReplyDelete
  3. Adakah anda ingin menjual buah pinggang anda untuk wang? Hospital kami khusus dalam Pembedahan / pemindahan buah pinggang dan rawatan organ yang lain, akan segera memerlukan O + ve, A + ve dan B + ve buah pinggang penderma dengan atau tanpa pasport dan kami akan menawarkan anda jumlah tampan $ 300,000.00US dolar. Sesiapa yang berminat, sila hubungi kami melalui e-mel: apollp.hospital@onet.eu

    ReplyDelete
  4. Ini adalah untuk memberitahu lelaki atau wanita awam yang sihat dan 100% serius dalam menjual ATAU membeli buah pinggang dengan segera menghubungi Dr. mercy lara Hospital e-mail: mercylarahospital@gmail.com, kerana kami mempunyai ramai pesakit yang kini sedang yang memerlukan pemindahan buah pinggang, adakah anda mencari peluang untuk menjual buah pinggangnya untuk wang akibat krisis kewangan dan kami akan menyediakan 800.000 $ untuk buah pinggangnya. dan juga kita mempunyai ubat hiv / bantuan jika anda memerlukan penawar juga hanya email kami sekarang, HUBUNGI KAMI @

    EMAIL: mercylarahospital@gmail.com

    nombor telefon bimbit; +2348053930975

    terima kasih.

    ReplyDelete
  5. Adakah anda ingin membeli Buah Pinggang atau anda ingin menjual anda
    buah pinggang? Adakah awak
    mencari peluang untuk menjual buah pinggang anda untuk wang
    kerana pemecatan kewangan dan anda tidak tahu apa yang perlu dilakukan
    lakukan, hubungi kami hari ini dan kami akan menawarkan anda yang baik
    jumlah wang untuk buah pinggang anda. Nama saya ialah Doktor MACPHERSON
    am a
    Nefrologi di KLINIK MACPHERSON. Klinik kami adalah
    khusus dalam Pembedahan Buah Pinggang dan kami juga berurusan
    membeli
    dan pemindahan buah pinggang dengan hidupan
    penderma yang sepadan.
    Kami terletak di India, Turki, Nigeria, Amerika Syarikat, Malaysia, India
    Sekiranya anda berminat untuk menjual atau membeli buah pinggang sila jangan
    teragak-agak untuk menghubungi kami melalui e-mel.
    E-mel: doctormacphersonclinic@gmail.com

    Selamat sejahtera
    DR MACPHERSON.

    ReplyDelete
  6. Adakah anda ingin membeli buah pinggang atau adakah anda ingin menjual buah pinggang anda? Adakah anda mencari peluang untuk menjual buah pinggang anda untuk wang kerana keruntuhan kewangan dan tidak tahu apa yang harus dilakukan? Hubungi kami hari ini dan kami akan menawarkan sejumlah wang yang baik untuk buah pinggang anda. Kami pakar dalam rawatan perubatan kelas pertama. seperti pembedahan jantung, penjagaan kanser, pembedahan fusion tulang belakang, pembedahan mastectomy lengan dan pembedahan penting lain. Hubungi kami sekarang melalui: (ubthhospital6@gmail.com). Nasib baik Nasib baik

    Dr. Michelle Nath

    ReplyDelete
  7. Adakah anda ingin membeli buah pinggang atau adakah anda ingin menjual buah pinggang? Adakah anda mencari peluang untuk menjual buah pinggang anda untuk gangguan kewangan dan anda tidak tahu apa yang perlu dilakukan, maka hubungi kami hari ini dan kami akan menawarkan jumlah yang baik untuk buah pinggang anda. Nama saya ialah Dr. momoh seorang ahli nefrologi di Pusat Perubatan UBTH. Klinik kami mengkhususkan diri dalam merawat penyakit buah pinggang, dan kami juga menangani pembelian dan pemindahan buah pinggang dengan penderma yang sesuai. Kami terletak di India, Turki, Nigeria, Amerika Syarikat, Malaysia. Jika anda berminat untuk menjual atau membeli buah pinggang, jangan ragu-ragu
    Hubungi kami melalui e-mel.
    E-mel: dr.m.momoh@gmail.com
    Whatsapp: +2348104975448
    Selamat sejahtera.
    Dr.

    ReplyDelete
  8. Adakah anda ingin menjual buah pinggang anda? Hospital kami khusus dalam Pembedahan / pemindahan organ ginjal dan rawatan organ lain, akan segera memerlukan O + ve, A + ve dan B + ve penderma buah pinggang dan kami akan menawarkan anda jumlah kacak. Sesiapa yang berminat, sila hubungi kami dengan e-mel ini: apollp.hospital@onet.eu

    ReplyDelete
  9. Kami amat memerlukan penderma buah pinggang dengan baik

    dianugerahkan sebanyak $ 300,000.00

    Orang yang berminat patut berbuat baik
     
    hubungi kami sekarang untuk maklumat lanjut.

    E-mel: kerehealthcenter@gmail.com

    Nombor Telefon: +1 631 816 2311

    ReplyDelete

SMS/WhatsApp +6014 344 4454 untuk mendapat response yang lebih pantas! :)