Rawatan Untuk Pesakit Buah Pinggang Rosak aka Kidney Failure

Assalamualaikum semua

ini feedback dari customer Gum Arabic saya dari Kuala Lumpur.

semoga bermanfaat ye.

=================================================

Assalamualaikum . ..mak saya antara  mereka yang sepatutnya  dialisis..tapi mak tekad tak mahu buat . .dia usaha  berubat walaupun  terpaksa dipapah...

namun mak semakin teruk  dan lemah..kami pujuk mak buat dialisis . .mak tetap tak mahu...mak suruh  anak2 usaha cari penawar untuknya...keadaan nak masa tu dah x larat bangun dan telah pakai pampers...

selama 1 bulan juga mak macam tu.kaki tangan dah bengkak...dan paling teruk mak tak buang air besar hampir 10 hari.....

sehingga saya jumpa penawar yang Allah  turunkan dari syurga....Arabic gum....mak minum yang jenis peket nilah....malam mak minum...dan pagi mak minum...dan pagi tu juga mak dapat buang air besar dan mak berasa sangat selesa  dan lega....

mak teruskan makan dan dalam 1 minggu mak dah boleh ke bilik air sendiri.  Dan dalam 2 minggu mak dah pulih....sehinggalah sekarang..berbanding  keadaan  yang mula2 tadi...Alhamdulillah . ...

Tapi kena teruskan minum walaupun  dah pulih...sebab baru ni mak tak minum..sebab dia ingat tak per...dia tak minum hampir sebulan...dan keadaan  dia mula  pening

Sebab buah pinggang  dah tak berapa ok...jadik perlukan prebiotik untuk proseskan semua toksin keluar...

Itulah yang saya nampak jelas nyata..bagaimana keadaan mak dari dipapah...sehingga sihat...seperti x pernah sakit

Orang kalau dah sakit kalau dapat penawar sakit tu..sanggup jual segala...semata  nak beli kesihatan

Sebab ada juga orang jual arabic gum peket  ni dalam harga rm100..tapi orang sanggup beli...sedangkan harga sebenar sangat murah. (boleh baca kisah penipuan gum arabic di sini)


======================================================

komen saya pula,


ye betul tu puan. saya ade kes seorang customer ni. cerita macam tu jugak, die ingat dah pulih seperti normal dan dah tak minum arabic gum untuk jangka masa yang lama. boleh kata die memang tinggalkan terus arabic gum.

akhirnya die kena buat CAPD kat perut tu sebab doctor cakap bacaan creatinine tinggi sangat & kena buat CAPD secepat mungkin sebab badan semua dah lemah & doctor pun hairan dengan bacaan creatinine tinggi macam tu, patient tu boleh hidup lagi.

so nasihat saya, amalkan arabic gum setiap hari ataupun bila2 dengan syarat jangn tinggalkan terus sebab die berfungsi buang toksik dari badan di mana fungsi nya sama seperti buah pinggang kita dan arabic gum ini sebenarnya ibarat menggambil alih fungsi buah pinggang yang dah rosak tadi. (baca di sini bagaimana gum arabic membantu pesakit kidney failure)

buah pinggang bagi pesakit buah pinggang rosak takkan kembali normal walaupun selepas die rasa ok after makan arabic gum. yang ni adalah fakta kecuali pesakit tu buah kidney transplant (tukar buah pinggang)

so saya harap kita jadikan kisah ini iktibar untuk jaga buah pinggang masing2 sebab once dah rosak, takkan kembali normal. yang ada kencing manis tu, boleh dah berjaga2. jaga pemakanan paling penting.

last week ayah housemate saya meninggal dunia sebab die ada kencing manis -> affect ke buah pinggang

supaya Allah memberkati usaha kecil kita semua ini untuk membantu pesakit kidney failure di luar sana.

sejujurnya saya tak buat bisnes arabic gum ini semata2 kerana wang percayalah, tapi saya buat sebab kes yang saya ceritakan di atas tu adalah abang kandung saya sendiri

walaupun saya tak 'sempat' nak bantu die, at least saya dapat bantu pesakit lain. ramai lagi rakyat Malaysia di luar sana yang menghidap penyakit kidney failure. sungguh 'siksa' kita melihatnya, apatah lagi mereka yang menanggungnya.

Semoga bermanfaat. semuanya dari Allah jua.



Amir Awang (Facebook)
akhiamir.cz@gmail.com
+6014 344 4454 (Call/SMS/WhatsApp)

Talks

  1. Ini adalah untuk memberitahu orang awam Lelaki atau Perempuan yang sihat dan serius dalam menjual buah pinggang mereka harus segera menghubungi Hospital Artemis. Kerana kami mempunyai banyak pesakit yang berada di sini untuk pemindahan buah pinggang, buah pinggang dibeli $ 300,000 00 USD. Saya seorang ahli nefrologi di India Hospital Pembedahan Artemis. Hospital kami khusus dalam Pembedahan / pemindahan buah pinggang dan rawatan organ lain, kami juga berurusan dengan membeli dan pemindahan buah pinggang dengan penderma yang hidup dan sihat. Kami terletak di India. Jika anda berminat untuk menjual buah pinggang anda sila don & acirc; t ragu untuk menghubungi kami melalui
    Laman web: www.apollohospdelhi.com
    E-mel: apollp.hospital@onet.eu

    ReplyDelete

SMS/WhatsApp +6014 344 4454 untuk mendapat response yang lebih pantas! :)