AWAS! Jangan Tertipu dengan Penjual Arabic Gum Ini!

Assalamualaikum

sebenarnya saya agak keberatan nak tulis cerita ini di dalam blog tapi memandangkan dia telah menipu saya secara total,

maka saya kira biarlah orang lain di luar sana pun tahu dan beringat-ingat apabila membeli arabic gum dari pembekal ini.

walaupun jumlahnya kecil sahaja tapi saya tak mahu orang lain di luar sana tertipu lagi dengan orang yang sama.

kisahnya begini,

dia adalah agent gum arabic saya yang tetap. boleh kata, tiap bulan dia berjaya untuk ambil gum arabic dari saya berkilo-kilo hampir setahun

jadi jika ada sebarang delay dalam pembayaran pun saya tak syak dan curiga sebab dia pasti bayar walaupun lewat seminggu.

tapi sejak saya tahu modus operandinya iaitu dia beli dari saya contohnya RMxx tapi jual kepada customernya dengan harga 'cekik darah' iaitu lebih RM160 untuk 150g arabic gum sahaja padahal dengan harga RM160 itu anda boleh dapat lebih 500g dari saya dengan quality dan benda yang sama.

saya bukan marah sebab dia berjaya dapat untung lebih 3-4 kali ganda, tapi saya marah sebab dia telah menipu customers dengan harga yang terlampau tinggi dan tak masuk akal.

dan yang lebih sedih, sayu dan pilu nya adalah kebanyakkan customers adalah mereka yang menghadapi penyakit kronik dan rata-rata nya adalah orang biasa-biasa.

lagi satu, dia telah merosakkan nama peniaga online dan peniaga getah arab secara spesifiknya. nanti orang akan ingat semua penjual arabic gum ini penipu.

maaf saya terpaksa crop gambar dia sebab gambar original tidak menutup aurat. 




saya sebenarnya sudah bertolak ansur dengannya, sebab sudah nak dekat 2 bulan saya menunggu dia untuk memasukkan wang RMxxx ke dalam akaun saya 

tapi dia masih lagi mencari alasan untuk bank in kan kepada saya dan yang terkini dia telah 'block' saya di whatsapp

dia terkenal dengan kes wanita gua musang yang jual al-manna dengan harga cekek darah tuu. saya pernah baca kisah itu viral di internet dan blog,

tapi saya tak sangka pulak yang di maksudkan dalam blog tu adalah agent saya ni! sungguh terkejut saya rupa-rupanya saya sedang berurusan dengan penipu orang ramai selama hampir setahun!

dari maklumat yang saya dapat, dia adalah seorang guru tuisyen di pusat tuisyen sri sepakat au3. bernumber whatsapp +60139090296 dan +60195491600 dan orang kelantan (sebagai orang kelantan juga, saya malu sangat dengan perangai dia. sungguh memalukan nama kelantan)

dia bernama Zila. ini adalah whatsapp customer dia yang telah menghubungi saya sendiri.




selain itu, saya juga sempat borak-borak melalui SMS dengan seorang customer ni. sebelum arwah menghembuskan nafasnya yang terakhir, arwah sempat 'membongkarkan' semua aktiviti peniaga-peniaga arabic gum yang tak berapa nak elok

oh yaa, cerita arwah menghembuskan nafas yang terakhir di hospital akibat kegagalan fungsi buah pinggang ada saya ceritakan di dalam blog post ini. boleh baca di sini














akhir sekali, harapan saya agar anda tidak tertipu dengan mereka-mereka yang menjual arabic gum dengan harga jauh lebih mahal dan sangat cekek darah.

beli lah dari penjual yang menjual dengan harga berpatutan. jika anda ingin mendapatkan arabic gum dengan harga yang berpatutan dan original dari sudan, boleh WhatsApp +60194951082

jika ingin melawat kedai kami, boleh berkunjung ke belakang stesen minyak petron bandar pasir puteh kelantan. 

Terima kasih ye :)

Meninggal Dunia Tak Sempat Order Gum Arabic

Hari ini saya terima perkhabaran sayu dan pilu dari family customers saya

Seperti biasa, saya akan follow up customers yang ambil barang dari saya

Saya : Assalamualaikum Tn. macam mana keadaan Tn sekarang? ok ke?

saya tanya begitu sebab last mesej yang saya terima, arwah inform yg dia dah masuk hospital sebab creatinine tinggi sangat dalam urine 

dan saya cuba nak bantu arwah dengan tolong orderkan gum arab untuk nya sebab kita semua sedia maklum yang gum arab memang mujarab untuk bantu pesakit buah pinggang rosak

bagaimana ia membantu pesakit kidney failure ini? boleh baca di sini

berbalik kepada mesej tadi,

Jawapan yang saya terima pagi ni : Siapa ni. tuan telefon ni baru sahaja meninggal

Tiba tiba rasa sebak menyelubungi diri

Rasa bersalah memang ada sebab tak dapat berikan yang terbaik kepada arwah

saya tolong bagi info sikit sikit je tentang kidney failure tu

tu pun memang sikit sebab saya bukan lah doctor. cuma bekas pelajar perubatan sahaja

ilmu basic tu ada tapi tak sehebat doctor di luar sana

itulah yang termampu yang saya boleh berikan kepada arwah

sama-sama sedekahkan al-fatihah kepada arwah

mati itu pasti. kita bila pula?


Hubungi Amir :-

Call/SMS/WhatsApp +60194951082