Beli Arabic Gum di Brunei, Indonesia, Thailand dan Singapura?

Customer Brunei saya dah bank in duit untuk produk getah arab yang di ingini.

Alhamdulillah.


Ok. ini ada satu tips untuk anda.


Kalau customer anda itu datang dari Brunei, minta dia bank in duit kat Bank di Limbang.

sebab Limbang, Sarawak adalah titik kawasan paling dekat dengan Brunei.

Alamat pos tu, letak alamat pejabat pos Limbang. nanti anda bagi tracking poslaju kat dia
untuk dia turun ke Limbang dan collect parcel dia sendirian bhd.

sebab Poslaju hanya dalam Malaysia sahaja tak boleh masuk Brunei.

Boleh la dia shopping sakan dengan anda sebab matawang Brunei lagi tinggi ye

Jaga elok-elok customer Singapura/Brunei ni sebab mereka miliki 'kuasa beli' yang tinggi

seperti mana kita jaga customer perempuan Malaysia. opsss! Hihi.

Kepada mereka yang berminat ingin menjadi pengedar dan agent di Brunei, Indonesia, Thailand dan Singapura, WhatsApp saya di +60194951082 

Alhamdulillah. Bacaan Protein Dalam Urine Turun!

Hari ni customer yang beli arabic gum WhatsApp saya informing that

bacaan protein dalam urine anaknya sudah berkurang dari 4 kepada 1

alhamdulillah syukur dengan izin Allah

kata beliau lagi, anaknya itu menghidap nephrotic syndrome. baru form 1.

masa beli haritu anak nya terpaksa di bawa pulang dari asrama dan selepas 5 hari makan, dah boleh pulang ke asrama kembali.

dalam whatsap, beliau kata dia tak nak bagi drug/steroid. kalau boleh, nak cuba rawatan alternatif dulu

google google dia jumpa al-manna lah jawapannya dan dia jumpa blog saya ni.


ada sedikit info yang saya nak kongsi dengan anda semua.

buah pinggang yang sihat sebenarnya buah pinggang yang mampu mengawal protein daripada keluar bersama air kencing

tapi ia sebaliknya berlaku dalam kes adik di atas tadi.

dalam urine adik tadi terdapat protein maka dalam istilah medicine ianya di sebut 'protenuria' yang bermaksud protein in urea.

jaga-jaga sebab ianya sangat bahaya kerana ia boleh menyebabkan KIDNEY FAILURE!! (kegagalan fungsi buah pinggang) yang membuatkan anda wajib dialysis untuk seumur hidup!

mohon tambah info atau betulkan kalau ada yang lebih berpengetahuan tentang ini.


Hubungi Amir :-
Amir Awang (Facebook)
akhiamir.cz@gmail.com
+6019 495 1082 (Call/SMS/WhatsApp)

Cara Makan Arabic Gum / Getah Arab / Al Manna

Al-Manna (Arabic Gum) pohon ACACIA dari SUDAN Grade A

3 sudu teh Arabic Gum mengandungi lebih fiber mudah larut dari 10 magkuk oatmeal, 13 lobak merah, 15 biji epal dan 44 biji prune.
Kajian klinikal telah menujukan Al-Manna baik untuk kesihatan digunakan sebagai Prebiotik. 
AL-Manna boleh diamalkan setiap hari tanpa kesan sampingan untuk menjaga kesihatan atau tambahan kepada rawatan penyakit yang sedia ada.
Boleh digunakan bersama ubat-ubatan dari klinik atau hospital.
Bacuh AL-Manna dengan air sejuk dan di ambil sebelum makan dan sebelum tidur, inshaAllah kita sama-sama ikhtiar dan berdoa.

CARA PENGGUNAAN : 
AL-Manna perlu diambil sebelum makan.Isi air sejuk@ air kosong (bukan air sejuk peti ais) /air mineral (bukan air suam @ air panas) ke dalam cawan atau gelas.

CARA PENGAMBILAN : 
1 sudu besar (tidak kronik) @ 2 sudu besar (kronik) dimasukan kedalam segelas air selama 1-3minit.

kacau perlahan-lahan dan selawat 3kali,serbuk AL-Manna akan larut.

minum semasa perut kosong.

Boleh juga dicampur dengan 1 @ 2 sudu teh madu(terpulang kepada pengguna).Jelly-jelly AL-Manna boleh dibuat facial muka atau sapu ke tempat kulit bermasalah.

CARA PENGAMBILAN :

1) Bayi umur 8 bulan: setengah sudu teh(1 kali sehari pagi seblum makan atau malam sebelum tidur)

2) Kanak-kanak 10 tahun dan ketas: 1 sudu teh(1 kali sehari pagi sebelum makan atau malam sebelum tidur)

3) Dewasa:1 sudu besar 2 kali sehari(pagi sebelum makan dan malam sebelum tidur)

4) Pesakit kronik kanser,kegagalan buah pinggang dan lain-lain: 2 sudu besar 3 kali sehari(pagi,tengah hari & malam).


KESAN SAMPINGAN

AL-Manna tiada kesan sampingan.Selamat untuk digunakan.

Walaubagaimana pun sesetengah orang mungkin berasa kembung perut diperingkat awal penggunaan atau mengalami kegatalan atau kemerahan akibat alahan.


SabdaRasulullah s.w.t
Setiap penyakit pasti ada ubatnya,Jika ubat tepat pada penyakitnya maka ia akan sembuh dengan izin Allah Azza WaJallah”(HR Muslim 1/191)

IKHTIAR DENGAN IZIN ALLAH S.W.T

- Kurus kan berat badan
- Darah tinggi
- Kencing manis
- Kolestrol tinggi
- Batu karang
- Masalah perut
- Gout
- Sembelit ,buasir
- Sakit buah pinggang peringkat kronik dan lain-lain.


AL-Manna(Arabic Gum) bukan penganti ubat.Teruskan ubat doktor dengan menjarakkan masa lebih kurang 1jam sebelum atau selepas makan ubat.

Selamat untuk ibu mengandung dan bayi dikandung.InshaaAllah dengan izin Allah s.w.t.


Hubungi Amir :-
Amir Awang (Facebook)
akhiamir.cz@gmail.com
+6019 495 1082 (Call/SMS/WhatsApp)